AMD dropper nett-PC-er

Intel har hatt stor suksess på nett-PC-markedet med sine Atom-prosessorer. AMD har nå lagt fram litt om sine planer, og av det går det fram at de ikke har tenkt å utfordre Intel på nett-PC-er.

AMD hevder at etterspørselen etter nett-PC-er kommer til å synke, og forklarer dette blant annet med lave salgstall for denne typen maskiner i deler av det asiatiske markedet.

Derimot ønsker AMD å satse på ultraportable maskiner, noe de selv definerer som tynne maskiner med 13-tommers skjerm, gjerne lik Apples Macbook Air. Idéen er at disse skal tilby en mer fullstendig PC-opplevelse enn nett-PC-er kan.

De kommende AMD-platformene for ultraportable heter Yukon og Congo, og begge skal bruke under 25-watt for prosessor og brikkesett kombinert. Yukon-prosessoren har fått navnet Huron, og blir en enkeltkjerne, mens Congo-prosessoren ved navn Conesus blir en dobbeltkjerne.

Yukon-platformen vil bruke Radeon-teknologi for skjermkortbiten, mens Congo vil benytte seg av Radeon HD. Begge støtter 3G og 802.11n-nettverk. Plattformene lanseres i løpet av første halvår 2009.

Samtidig har AMD vist fram en plan for prosessorlanseringer som strekker seg til 2011. For de nevnte ultraportable maskinene er det dobbelkjerneprosessoren Geneva som gjelder i 2010, mens den kanskje noe mer spennende Ontario-prosessoren med innebygd grafikkprosessering er planlagt for 2011.

(Kilde: Digi og Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen