AMD dropper ATI-navnet

AMDs Dirk Meyer
AMDs Dirk Meyer

Ryktene om at AMD har valgt å droppe ATI-navnet har vist seg å være sanne. Dermed er det slutt på at grafikkprosessorene fra AMD har brukt navnet ATI Radeon.

Det er naturlig nok flere grunner til at man velger å fjerne et så kjent merke som ATI tross alt er. Man skal på ingen måter se bort fra at introduksjonen av AMD Fusion har en viss betydning her. Med AMDs prosessorteknologi og ATIs grafikkteknologi i samme brikken er det klart at et av navnene må vike.

AMD har også gjennomført en markedsundersøkelse som ifølge dem selv skal vise at forbrukerne synes at det er greit at man bytter navn på ATI.

De nye logoene som vil bli tatt i bruk
De nye logoene som vil bli tatt i bruk

AMD mener også at tiden for et bytte er inne, siden Radeon-grafikken for tiden er inne i en svært positiv periode. Når det er skrevet så vil AMD absolutt beholde Radeon-navnet for skjermkortene sine, da bare uten ATI foran. Endringen får heller ingen betydning for allerede eksisterende produkter, det er kun nye produkter som vil leveres uten ATI-navnet. Det vil komme egne logoer, både med og uten AMD-navnet. Grunnen for logoer uten AMD-navnet er der man ønsker å bruke Intel-prosessor kombinert med et skjermkort fra AMD og ikke ønsker å bruke Intel- og AMD-merking på samme produkt.

(Kilde: AMD)

Kommentarer (25)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen