AMD bryter grense med Opteron 880

Det er i en pressemelding sendt ut av AMDs Norden-kontor prosessorprodusenten kommer med tall og påstander som de mener gjør Opteron-prosessorer til det naturlige valget for MS SQL Server 2005.

På testsiden viser AMD til resultater fra en test utført på en fire-veis HP ProLiant DL585. Denne klarte å oppnå et transaksjonsresultat på over 200k i TPC-C-testen. Dette er en test utviklet av TPC (Transaction Processing Performance Council), og er regnet som en god indikator på database-ytelse.

I en sak på Hardware.no tidligere denne uken viste IBM at et fire-veis Xeon-oppsett gir høyere TPC-C-resultat enn Opteron. Som det fremgår av den nyheten er ikke Xeon-systemet kommersielt tilgjengelig før utpå vårparten 2006. Det kan derfor synes som om AMD har rett i at deres oppsett er det raskeste som er tilgjengelig per dags dato.

Kunde-case og best ytelse per watt
I samme melding viser AMD til flere kunde-case der Opteron-servere vil gi ytelsesforbedringer på MS SQL Server 2005. For mer informasjon om dette, se AMDs hjemmesider.

Det andre fokuset i AMDs pressemelding er hvordan denne ytelsesøkningen kan gis uten å gå ut over effektforbruk. Her oppgir AMD at deres Opteron-arktitektur gir best ytelse per watt. De fremhever hvordan AMD helt fra bunnen av har utviklet Opteron med tanke på dobbelkjerne-teknologi. Påstandene fremsettes dog uten å komme med konkrete referanser for å underbygge disse.

(Kilde: TPC.org, nyhet på Hardware.no og pressemelding fra AMD)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen