AMD blir to selskaper

AMD har gitt ut en pressemelding hvor de forteller om etableringen av selskapet The Foundry Company, som skal ta seg av produksjonen av AMDs brikker fremover. Navnet på selskapet er midlertidig, og AMD gir TFC alle deres produksjonsfabrikker. Å bygge slike fabrikker har vist seg å være svært dyrt for AMD, som desperat prøver å holde tritt med Intel.

For å få penger til stiftelsen av det nye selskapet, har AMD gått til Abu Dhabi-firmaet Advanced Technology Investment Company, som er eid av regjeringen i Abu Dhabi. ATIC skal bidra med 2,1 milliarder dollar (omtrent 12 milliarder kroner) med en gang, og over tid mellom 3,6 og 6 milliarder dollar (22 til 36 milliarder kroner) for å bygge flere fabrikker. AMD kommer til å eie 44,4 % av det nye selskapet.

I tillegg har Mubadala Development Company, igjen et selskap fra Abu Dhabi, økt investeringene sine i AMD med 314 millioner dollar (1,8 milliarder kroner). AMD hadde i juni 5,3 milliarder dollar (31,8 milliarder kroner) i gjeld.

– Dette er den største annonseringen i vår historie, sa AMDs CEO Dirk Meyer under pressekonferansen. – Dette gjør oss til et finansielt sterkere selskap, både på kort sikt og på lang sikt.

(Kilder: AMD, The New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen