AMD bekrefter dual-kjerne Opteron

Jerry Sanders for AMD har bekreftet at Opteron vil bli lansert med dual-kjerne. Planen er at dette skal gjennomføres mot slutten av 2005. Samme år vil det bli satt i gang nødvendige tiltak for å flytte produksjonen over på 0,065-mikron. Intel har lignende planer med sin Xeon-serie. Ifølge selskapets oppdaterte "veikart" skal "Tulsa" prosessoren også baseres på to kjerner. Sannsynligheten er stor for at de første versjonene blir bygget på 0,09-mikron - både hos AMD og Intel. I løpet av 2006 kan også Athlon 64 bli implementert med to eller flere kjerner på CPU.

Det er fortsatt ikke noe ny informasjon hvorvidt Intel virkelig kommer til å lansere hybrid-prosessorer under Xeon-serien, eksempelvis i form av "Potomac" som planlegges introdusert i løpet av 2004. Ifølge Intel vil "Tulsa" være basert på 32-bits arkitektur og den første prosessoren med flere enn én kjerne. Med HyperThreading teknologi skal den også ha kapasitet til å håndtere opptil 8 tråder samtidig.

Videre detaljer som kjernefrekvens, arkitektur og cache er ikke kjent om noen av prosessorene med dual-kjerner, ettersom introduksjonen først skjer et par år frem i tid.

 

(Kilder: AMD, Intel, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen