AMD/ATI-allianse får fotfeste

 

AMDs oppkjøp av ATI begynner å sette spor etter seg blant taiwanske hovedkortprodusenter. Ifølge en artikkel hos Digitimes synes en rekke produsenter å redusere fokus på Intel-baserte løsninger og i stedet rette kreftene mot hovedkort for AMD-plattformen med ATI-brikkesett.

En del produsenter har også ytret sin bekymring over at dette kan føre til mangel på ATI-brikker for Intel-plattformen, noe som også kan gi rom for Nvidia med sine brikkesett.

Elitegroup rapporteres å revurdere et Intel-produkt med ATI RS600. Samtidig sies det at Gigabyte igjen synes ATI sine produkter ser interessante ut og er altså på vei tilbake.

Ringvirkningene av oppkjøpet påvirker ikke bare forholdet mellom de fire store i prosessor- og grafikkindustrien (AMD, Intel - ATI, Nvidia), men også en hel industri som er bygget på alle mulige kombinasjoner av brikkesett og hovedkort.

Uansett hva som skjer vil virkningene for sluttbrukerne forhåpentligvis bli positive i form av nye, spennende produkter med kanskje en litt annen teknologivri enn det man er vant til. Som følge av et stadig tettere samarbeid i de to alliansene AMD/ATI og Intel/Nvidia, vil det kanskje bli aktuelt å se på en sammenslåing av CPU og GPU. Mer om dette kan du lese her: CPU og GPU smelter sammen?

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen