Test

AMD Athlon 64 FX-53

Da Athlon 64 FX-51 ble lansert i september, var det ingen hemmelighet at dette i bunn og grunn "bare" var en Opteron 148 med et annet navn (riktignok er FX-51 kun utstyrt med én HT-kanal, mens Opteron 148 har tre). Den "virkelige" FX-prosessoren var ikke ferdig enda. Det som stod igjen var blant annet en minnekontroller som ikke hadde behov for buffrede minnemoduler, i tillegg til at Cool'n'Quiet ikke var implementert.

Dette skulle derimot forandre seg når FX på et senere tidspunkt skulle lanseres med San Diego-kjerne, som skulle produseres ved 90 nanometers produksjonsprosess. For et år siden ble vi forespeilet at denne skulle ankomme markedet i februar i år, men det viste seg fort å ikke stemme, og vi venter nå en lansering i 3. kvartal.

Dagens lansering av Athlon 64 FX-53 er med andre ord ikke noe annet enn en liten oppgradering av FX-51 [les vår test], med 200 MHz høyere klokkefrekvens. Dette betyr 2,4 GHz, én HyperTransport-kanal som opererer på 800 MHz, samt doble minnekanaler som opererer på DDR400-hastighet.

AMD har ved introduksjonen av denne prosessoren befestet sin posisjon som den produsenten som leverer markedets raskeste prosessor for desktop-markedet. Den eneste reelle utfordreren er Intels Pentium 4 Extreme Edition-prosessor, som i likhet med dagens FX-prosessorer, koster langt mer enn de fleste kan ta seg råd til. På en måte har man derfor en konkurranse i toppen av ytelsessegmentet mellom to prosessorer som forblir en drøm for de aller fleste.

Vi takker Komplett.no som lånte oss prosessor og hovedkort til test.


AMD Athlon 64 FX-53   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen