Test

AMD Athlon 64 2800+

Det begynner nå å bli nærmere et år siden AMD lanserte sine 64-bits-prosessorer for desktop-markedet, og mottakelsen har for det meste vært svært positiv. Det eneste virkelig negative har vært en del minnekompatibilitetsproblemer forbundet med at man nå har en minnekontroller som opererer på over 2 GHz, mot tidligere godt under 1 GHz. Denne problematikken blir stadig mindre ettersom forståelsen for hva som er problemet har blitt større blant produsentene, og AMD64-baserte prosessorer fremstår som stadig mer modne.

Et annet problem er at Athlon 64-prosessorene har vært forbeholdt de med relativt romslige budsjetter. Frem til nå har man ikke fått prosessorer i Athlon 64-serien som har vært noe særlig tilbakestående i ytelse i forhold til Intels raskeste desktop-prosessorer, og slikt reflekteres i prisen.

Athlon 64 2800+ er prosessoren som snur det hele på hodet, og trer inn i "mainstream"-segmentet, altså i den delen der de aller fleste PC-kjøpere befinner seg. Prosessoren ser ut til å bli priset omtrent likt som Intels utvilsomt beste kjøp for tiden, Pentium 4 2,8 GHz.

Prosessoren er for øvrig identisk med tidligere testede Athlon 64 3000+, men opererer med en klokkefrekvens på 1,8 GHz istedenfor 2,0 GHz. Med tanke på at prosessoren har gått ned 200 MHz i frekvens, men også 200 i TPI-rating, så anser vi det som sannsynlig at AMD kanskje har tatt godt i i sin TPI-rating, og at det trolig ville være mer korrekt å kalle denne en 2700+, men det får bli en annen diskusjon.

I denne testen tar vi en rask gjennomgang av ytelsen på prosessoren med vårt gamle testoppsett. Om ikke så alt for lenge kommer vi tilbake med en stortest av rimelige prosessorer, hvor vi introduserer en ny testmetodikk.

Vi takker Komplett.no som sendte oss prosessoren til test.

Komplett.no


AMD Athlon 64 2800+   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen