AMD allerede klare med 90 nanometer?


Winchester-prosessoren produseres på 90 nm,
men var ikke ventet før i oktober
(Bilde: VR-Zone)

Skal vi tro dagens rykteflom fra nær sagt alle entusiastsidene i verden, har AMD for lengst begynt å sende ut 90 nanometers-prosessorer for bærbare maskiner - i motsetning til tidligere informasjon og veikart fra AMD som tilsier at Opteron-prosessorene ville få denne teknologien først.

Kilden til ryktene er en svært positiv selskapsanalyse fra investeringsselskapet Goldman Sachs, som ble delvis publisert på forumene til Investeor's Hub på den 12 juli, i følge X-Bit Labs.

Lekkasjene fra rapporten har senere nådd andre nettsteder, og den hevder at selskapet i tillegg planlegger å sende ut 90 nanometers prosessorer for desktoppen neste måned - som blir i august:

- Utkjøringen av AMD64-prosessorer for bærbare startet denne uken, godt innenfor tidsfristen i 3. kvartal. Desktop-prosessorer på 90 nanometer vil komme i gang måneden etter, og deretter følger serverprosessorene, sier rapporten i følge en forumpost på Silicon Investor.

Det var i utgangspunktet ventet at Opteron-prosessorene ville få glede av de mindre prosessorene først, men ettersom en av fordelene med 90 nanometers-prosessorer er at lavere strømforbruk og varmeutvikling, virker det fornuftig at debuten blir i bærbare maskiner.

Dersom rapporten stemmer, kan AMDs desktopprosessorer komme på 90 nanometer allerede neste uke - som vil være omtrent én måned etter den originale posten.

Hverken AMD eller Goldman Sachs ser derimot ut til å ha bekreftet denne historien på noen som helst måte, og det finnes heller ingen bevis for at AMD64-prosessorer for bærbare PC-er har vært på 90 nanometer i de siste tre ukene. Man kan bli tilgitt for å tro at slike ting hadde blitt oppdaget.

(Kilder: Ace's Hardware Forums, X-Bit Labs, Silicon Investor, news.com.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen