AMD64 vs Apple G5

AMD Athlon 64 FX vant med gode marginer i alle utenom én test, og var over dobbelt så rask i mange av testene. Det var bare i Photoshop-testene som Apples doble 2 GHz G5-maskin klarte å triumfere med å være et hestehode foran de syv enkel- og dobbelprosessor-systemene som det ble sammenlignet med.

Apple sine enkel- og dobbelprosessorsystem ble testet opp mot forskjellige AMD-baserte systemer, som rangerte fra doble 2 GHz Opteron-systemer til enkeltutgaver av Athlon 64 3200+.

I alle testene utenom Photoshop ble selv dobbelprosessoren til Apple slått av én enkelt 2,2 GHz Athlon 64 FX-51, som også er raskere enn Intels Pentium 4 3,2 GHz i de samme testene.

Testene besto av at PCWorld dupliserte handlinger på Mac og PC, som rendring og QuickTime-koding av filmer i Adobe Premiere og demoer i Quake III, og så tok tiden på de forskjellige plattformene. Selv om disse handlingene lar seg duplisere på forskjellige maskiner, gir de ikke et helt presist resultat av prosessorens kraft på egenhånd - fordi elementer som operativsystemets minnehåndtering og forskjellige programrutiner også spiller inn.

Testen i sin helhet kan leses på PCWorld.com.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen