AMD64 tar fordel av Windows XP SP2

AMDs såkalte "Enhanced Virus Protection" (EVP) teknologi er kun tilgjengelig på AMD64-plattformen og vil bli støttet av Microsoft med Windows XP SP2. Teknologien er utviklet for intelligent å gjenkjenne virus og enkelte sikkerhetshull, som eksempelvis overskriving av "buffer". Kjernen i EVP er et NX-bit som definerer hvorvidt en instruksjon kan eksekveres eller ikke.

Bakgrunnen for denne funksjonen i AMD64-plattformen er et stadig økende marked for sikkerhet. Man ser tydeligvis nødvendigheten av å bygge inn sikkerhet på flere ulike nivåer i systemet. Man kommer selvsagt nesten ikke på et lavere nivå enn det AMD her gjør. Det optimale er nok også å kjøre anti-virus software samt en ekstern brannmur.

Microsoft forventes å lansere Service Pack 2 til Windows XP i løpet av 2. kvartal i år. Foreløpig er det kun Intel Itanium 2 som kan vise til lignende sikkerhetsteknologi. Både VIA og Transmeta følger i samme fotspor. Ifølge Xbit Labs skrives det også at Nvidia på sikt skal bygge inn slik funksjonalitet i nettverkskontrollere.

Alle AMD64-prosessorer, dvs. Opteron og Athlon 64, levert i 2003 støtter funksjonaliteten som vil bli aktivert i Windows XP SP2 med såkalt Data Execution Prevention. Ryktene sier at SP2 blir såpass omfattende at det nesten blir å regne som en ny versjon av Windows.

Du kan lese AMDs pressemelding her: AMD And Microsoft To Provide Customers New Security Technology.

 

(Kilder: AMD, Microsoft Watch, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen