AMD64 kjører best på Linux

Tidligere denne uken bekreftet Microsoft at Windows Server 2003 x64 Edition utsettes til midten av neste år. De originale planene var at operativsystemet ihvertfall skulle lanseres i løpet av året. Bakgrunnen for utsettelsen påstås å være kvalitetssikring, mens enkelte mener Intel kan tildeles mye av skylden med "Nocona" og EM64T.

Serveroperativsystemer må gjerne testes litt mer gjennomgående enn desktop-OS ettersom driften karakteriseres som mer kritisk. Meldingen om utsettelse kom etter at Intel lanserte EM64T og det ble klart at det bak kulissene eksisterte små forskjeller sammenlignet med AMD Opteron.

Foreløpig er det Linux og BSD som kan vise til den beste støtten for AMD64, noe som helt sikkert vil gi utslag på statistikken for server-OS. Det selges store mengder Opteron-servere over hele verden, og det naturlige valget synes ikke å være Windows - ihvertfall ikke inntil videre.

Microsoft får utvilsomt mye å ta igjen på x86-64 til neste når, men planlegger ekstreme tiltak for å skaffe seg kunder. Ifølge Extremetech kommer man til å tilby enkelte kunder gratis migrering til 64-bit Windows Server 2003 gjennom det såkalte "x64 Technology Exchange Program".

Til neste år lanseres også en spesiell versjon av Solaris for AMD64, noe som vil gi Microsoft enda større konkurranse i servermarkedet.

(Kilder: Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen