AMD64-logoen debuterer

Lanseringen av logoen er den første av mange begivenheter i opptakten til lanseringen av selve Athlon64-prosessoren. I løpet av august ventes det en hel masse teknologidemonstrasjoner og hovedkort-lanseringer som hyper opp prosessoren og 32/64-bitsplatformen.

Selve logoen bruker de samme fargene vi er vant med fra AthlonXP og Duron, og kommer med den velkjente AMD-sirkelen. Fargekoden skulle være enkel å følge: Det blir oransje for Athlon64 og grønt for Opetron. Enn så lenge finnes ingen logo for Duron eller Althon M(obile), men de kommer antagelig når tilsvarende produkter lanseres.

Det har blitt spekulert en del i om det finnes en AMD64-basert Duron-prosessor, ettersom det finnes tre forskjellige pin-konfigurasjoner av CPUen. Men AMD har vært sparsommelig med informasjon om dette, og fakta ligger ikke på bordet før i september.

Det kan skape litt forvirring at logoen også skal brukes av 32-bits programvare for å signalisere kompatibilitet med AMD64-platformen. Logoen er dermed ikke tenkt som en plakat for 64-bits programvare, bare for at den kan kjøre på AMD64-baserte maskiner - og det kan alle programmer gjøre ettersom AMD64 kjører 32-bits programmer uten emulering.

Athlon64 blir den første nye prosessordesignen fra California-selskapet på vel fem år, og blir den første massemarkeds-prosessoren med integrert minnekontroller og HyperTransport når den slippes på markedet den 13. september.

(Kilde: AMD )

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen