AMD64-brikkesett fra ServerWorks

Nyheten om at ServerWorks faktisk er klar til å utvikle brikkesett for Opteron-prosessoren, burde være nok en grunn for AMD til å åpne champagnen. ServerWorks har nemlig kun holdt seg til Intel og har gjennom tidene laget flere produkter av høy kvalitet for Xeon.

De fleste større bedriftene som IBM, HP, Sun, etc - har alle tatt Opteron i nærmere øyesyn og gitt prosessoren en sentral plass i videre strategi. Dell, Intels nærmeste partner gjennom tidene, er også inne i en vurderingsprosess. Det måtte derfor komme før eller siden at ServerWorks ble innblandet i AMD64 på ett eller annet vis.

Det første brikkesettet vil bli rettet mot 4-veis servere, men sannsynligheten er nok stor for at man etterhvert kommer med flere varianter.

Dersom dette går bra for ServerWorks, kan selskapet bli en meget farlig konkurrent for de andre aktørene i denne bransjen. Selskapet sine Xeon-brikkesett har nemlig vært av meget høy kvalitet og sies å være de definitivt beste. Det første AMD64-brikkesettet kan være klar for lansering og tilgjengelig i hovedkortene allerede til høsten.

 

(Kilder: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen