AMD64-brikkesett fra ATI uten SLI-støtte


Hovedkort basert på Radeon Xpress 200
(bilde: The Inquirer)

Dagens store brikkesett for AMD64-plattformen med PCIe-støtte heter VIA K8T890 og nForce4. Om en kort uke kommer det en ny spiller på markedet, i form av ATI Radeon Xpress 200 - tidligere kjent som RS480.

Sokkel 940
Ifølge tekniske data som The Inquirer har sett, kommer Xpress-brikkesettet til å støtte både Athlon 64, FX og Opteron-prosessorer. Dette vil si støtte for sokkel 754/939 såvel som sokkel 940 - som hittil ikke er støttet i nForce4.

Radeon 9600-grafikk
Radeon Xpress 200 G kommer også med den første integrerte grafikkjernen for AMD64 med støtte for DirectX 9, som mange antar vil være en variant av Radeon 9600.

Brikkesettet støtter ellers tokanals minne, en PCIe x16-slott og fire PCIe x1-slotter. Dermed blir det ikke støtte for NVIDIAs SLI-teknologi gjennom doble PCIe x8-porter, selv om ATI har hintet om dette tidligere.

Ifølge informasjonen fra The Inquirer, får brikkesettet ikke integrert nettverkskontroller, slik at det blir opp til hovedkortprodusentene å utstyre kortene med dette. Det blir ellers støtte for AC97-lyd, vanlige PCI-porter, åtte USB-kontakter og fire SATA-kontakter i tillegg til to PATA-porter.

Tre skjermer
En av de store egenskapene for ATIs 9100 IGP-brikkesett var støtten for tre skjermer ved bruk av et "eksternt" skjermkort. Dette vil også støttes av Xpress 200-brikkesettet.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen