AMD slipper to nye prosessorer
(Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

AMD slipper to nye prosessorer

To nye APU-er skal øke batteritiden til bærbare maskiner.

Én måned etter at AMD kuttet prisene på en rekke APU-er i A-serien, lanserer de nå to helt nye modeller. Denne gangen er det E-serien som får to nye tilskudd av den kombinerte prosessor- og grafikkort-løsningen.

Modellene har fått navnet E2-1800 og E1-1200, og er begge budsjettmodeller. De er ment for meget lett bruk, det AMD selv omtaler som «grunnleggende ytelse i et lett tilgjengelig prispunkt».

Lengre batteritid

De to modellene er effektgjerrige, og skal på det meste kun trekke 18 watt. De vil dermed bidra til å gi maskinen din god ytelse samtidig som batteritiden forlenges. AMD hevder selv at de nye modellene gir deg 11 timer uten stikkontakt i nærheten. Det skal være 36 prosent mer enn lignende løsninger kan tilby.

Prosessorene kommer videre pakket med dedikerte løsninger for å gjøre daglige, enkle, oppgaver lettere for din bærbare maskin. Én av dem er «AMD steady video», som skal få videosnutter du ser på nett til å vises bedre og glattere.

En prioriteringsløsning er også innebygget, som automatisk gir mer internettbåndbredde til spesifikke programmer – som videostrømming eller spilling. APU-en kan også akselerere innhold i nettlesere som Chrome og Firefox, samt fremtidige applikasjoner som blir tilgjengelig i Windows 8.

Med en grafikkløsning i Radeon HD 7000-serien innebygget får du også en brukbar dose grafikkraft, med støtte for DirectX 11. Skjermkortet støtter også 3D, men det er neppe kraftig nok til å dra moderne spilltitler.

Samarbeider med mange

Den kraftigste av de to nye modellene, E2-1800, holder en kjernefrekvens på 1,7 GHz og har grafikkjernen Radeon HD 7340 innebygget. Lillebroren E1-1200 holder en kjernefrekvens på 1,4 GHz, og har et HD 7310-kort innabords. Begge modellene har to prosessorkjerner.

Prosessorene skal bli tilgjengelig om kort tid i nye bærbare maskiner. I følge AMD har de allerede samarbeid gående med aktører som Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung, Sony og Toshiba.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen