Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde (Bilde: AMD / Youtube)

AMD slipper ny prosessor i tide til Windows 10

– Den energieffektive prosesseringskraften fra en AMD CPU med grafikkytelsen til en AMD GPU, i én praktisk pakke.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Akkurat i tide til lanseringen av Windows 10, kommer maskinvareprodusenten AMD med en ny APU (Accellerated Prosessing Unit), som litt enkelt forklart er en prosessor som også tar seg av grafikken. Prosessoren har fått navnet A8-7670K, og består av til sammen 10 kjerner; fire CPU-er og seks GPU-er.

– Vår nyeste APU gir en jevn finpusset brukeropplevelse og er laget for Windows 10 og e-sport-spilling på nettet, sier seniordirektør fra AMD, Kevin Lensing, i en uttalelse. (Lensings fulle, uoversatte tittel er «Sr. Director, Client Business Unit at AMD».)

Les også: Med denne kan du spille nye spill, uten skjermkort »

Spill på nettet i 30 fps!

De fire CPU-kjernene kjører på 3,6 til 3,9 GHz, mens de seks GPUene ligger på 757MHz. Sammen med støtten for FreeSync, teknologien som lar datamaskinen og skjermen synkronisere oppdateringsfrekvensene sine, kan dette se ut til å være en helt grei spillebrikke for de som ikke har de hardeste grafikk-kravene.

Ifølge nettstedet PCWorld.com forventer AMD at brikken kan kjøre populære online-spill som League of Legends, Dota 2 og Heroes of the Storm i 30 fps, med en oppløsning på 1920 x 1080. Det lover ikke akkurat bra ytelse, men det går; 30 fps har fungert fint for konsollspillere lenge. 

HSA-basert og optimalisert for Windows 10

I likhet med AMDs «Charizo» er også A8-7670K basert på Heterogeneous System Architecture (HSA), som skal sørge for at ulike prosesseringsoppgaver fordeles mellom de ulike kjernene så effektivt som mulig, så fremt programmene den jobber med støtter dette. Hensikten med dette er både at prosessoren jobber raskere, og mer energieffektivt.

Ifølge AMD er prosessoren optimalisert for Windows 10. Brikken skal ha «full grafikkakselerator» for HTML5 og WebGL, som skal «booste» ytelsen til det som blir operativsystemets nye nettleser, Microsoft Edge.

Med en anbefalt utsalgspris på 118 dollar, i underkant av 1000 kroner med dagens kurs, kan A8-7670K være med å fylle en åpning i markedet som både PC-produsenter og hjemmebyggere på budsjett kanskje kan sette pris på.

Men hvis du tenker på å oppgradere datamaskinen før Windows 10 kommer har du dårlig tid, neste uke er det her »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen