AMD slipper ikke nye FX-prosessorer

Lekket dokument viser trolig planene for 2013.

For noen uker siden lanserte AMD sin nye FX-prosessor, FX-8350. Selskapets nye Vishera-arkitektur var AMDs første virkelige konkurrent til Intels Ivy Bridge-prosessorer. På papiret kunne den nye FX-modellen friste med blant annet fire prosessorkjerner, men måtte allikevel se seg slått av Intels flaggskip.

I et lekket dokument kommer det nå frem at AMD tilsynelatende ikke vil slippe noen ny prosessorarkitektur for FX-serien i 2013.

Ingen Haswell-konkurrent

Her er AMDs planer for 2013.
Her er AMDs planer for 2013.Foto: Donanimhaber

Det er det tyrkiske nettstedet Donanimhaber som publiserer det som angivelig skal være AMDs planer for 2013. Selv om Intels nye arkitektur, Haswell, er ventet i butikkhyllene allerede første kvartal neste år, kan det se ut til at AMD ikke lanserer en ny arkitektur i en tilsvarende serie.

I stedet vil de fortsatt satse på sin nye Vishera-arkitektur, som slekter på Bulldozer – den første FX-serien til AMD i nyere tid. Selskapet har i lengre tid ligget i Intels kjølvann, og utalte for et års tid siden at epoken «Intel mot AMD» var over.

Hardware.no har vært i kontakt med AMD for å få en kommentar til denne saken, men selskapet ønsker ikke å kommentere rykter.

(Kilde: Donanimhaber, Sweclockers, Techpowerup)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen