Hvem vil vel ikke ha kraften fra to AMD Radeon R9 290X i ett og samme grafikkort?
Hvem vil vel ikke ha kraften fra to AMD Radeon R9 290X i ett og samme grafikkort? (Bilde: AMD)

AMD skal være godt på vei med dobbel R9 290X

«Vesuvius» med to GPU-kjerner vil kunne bli den nye kongen på grafikkorthaugen.

Hva kan være bedre enn et eksemplar av AMDs nye toppkort R9 290X? Svaret er selvsagt et grafikkort med to slike Hawaii XT GPU-kjerner, og det skal AMD være i god gang med å snekre sammen, hevder kinesiske VR-Zone. Kodenavnet skal være Vesuvius, noe som betyr at AMD holder seg på vulkansk grunn når det gjelder kjælenavngivingen av sine nye skjermkortserie.

Hva kortet vil kalles når det eventuelt dukker opp i butikkene vet vi ikke, men Radeon R9 290Xx2 og Radeon R9 299X er blant mange gode forslag.

Heftige spesifikasjoner

AMD Radeon R9 290X.
AMD Radeon R9 290X.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Ingenting er naturligvis innrømmet av AMD, men skal vi la oss lure til å tro ryktene, vil Vesuvius bli et veritabelt monsterkort: 5632 streamprosessorer, 352 teksturenheter, 256 rasterenheter og dobbel 512-bit minnebuss. Spesielt interessant er det her at antallet rasterenheter er firedoblet i forhold til R9 290X, noe som i teorien betyr støtte for en latterlig høy oppløsning. Ikke rart det også hevdes at kortet skal støtte opp til tolv skjermer over EyeFinity.

Med tanke på at dagens toppmodell Radeon R9 290X viste svært gode takter i vår test, kan resultatet av to slike grafikkjerner i tandem bli ganske så rått – spesielt dersom ikke spesifikasjonene over kun er en ønskedrøm.

Med det hele ganske så uoffisielt og ukommentert fra AMDs side, er det naturligvis heller ikke kjent hva herligheten eventuelt vil koste, eller når den i så fall vil komme på markedet.

Radeon R9 290X knuste erkerivalen, men det holdt ikke lenge:
TEST: GeForce GTX 780 Ti – Nvidia vender tilbake >>>

Kilde: XbitLabs

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen