AMD saksøkes av misfornøyde investorer
(Bilde: B.Stefanov/Shutterstock.com)

AMD saksøkes av misfornøyde investorer

Selskapet beskyldes for feilinformering.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Som en konsekvens av det stadig krympende PC-markedet er det mange IT-aktører som sliter for tiden, og det gjelder såvisst også prosessorprodusenten AMD.

I oktober 2012 kunne vi melde at AMD stod i fare for å måtte kutte hele 30 prosent av arbeidsstokken sin, og litt senere ble det klart at selskapet vurderte salg av hele eller deler av virksomheten sin på grunn av trange økonomiske kår.

Sinte investorer

Som om disse forholdene ikke er nok, skriver nå blant andre nettstedet Xbit at AMD attpåtil er blitt saksøkt av en rekke misfornøyde investorer.

Bakgrunnen for søksmålet er at AMD ifølge investorene har kommet med villedende og falsk informasjon i forbindelse med selskapets første generasjon APU-er, kalt Llano, som ble lansert i juni 2011.

Ifølge søksmålet skal representanter for AMD ha forsikret investorene om at det ville bli en «betydelig» etterspørsel etter APU-en i markedet, og følgelig høye salgstall og god vekst for selskapet fremover.

Innfridde ikke

På bakgrunn av denne informasjonen begynte de aktuelle investorene å handle aksjer i AMD fra oktober 2011, men som vi rapporterte tidligere la selskapet i juli 2012 frem resultater for andre kvartal som viste at etterspørselen etter den nye APU-en hadde vært langt lavere enn AMD skulle ha det til.

Dermed mener altså investorene at de har blitt «lurt» til å kjøpe aksjer til kunstig høye priser, og med dette søksmålet søker de nå erstatning for de økonomiske tapene de har lidd i den perioden aksjeehandelen fant sted.

Det er uvisst hvor store summer det er snakk om, og hvem det er som har saksøkt prosessorprodusenten.

Kanskje har AMD bedre hell med sin nyeste APU-serie:
Kaveri-modellene er nå offisielt lansert »

(Kilde: Xbit, TechPowerup)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen