(Bilde: AMD)

Nå skal du slippe at bildet river når du spiller

AMD har sluppet etterlengtet beta-driver.

Ett av de største problemene med å sette opp to skjermkort i CrossFireX-oppsett er microstuttering, noe vi har vist tidligere at AMDs skjermkort er noe utsatt for(Ekstra).

Dette fenomenet innebærer at de to grafikkprosessorene blir litt usynkroniserte. Selv om de klarer å levere mange bilder i sekundet, klarer de ikke å levere disse helt i takt, som gjør at bildeflyten virker hakkete og ujevn til tross for høye FPS-verdier.

AMD fikser biffen

Noen av AMDs CrossFireX-oppsett, i likhet med noen Nvidia-oppsett, har hatt dette problemet hvor kortene ikke er flinke nok til å samkjøre bildene de produserer.

Nå skal AMD i stor grad ha ordnet opp i problemet, melder de i en pressemelding. I Catalyst 13.8-driveren selskapet la ut for sine Radeon-kort før helgen, lover de at microstuttering er blitt kraftig redusert, eller til og med helt borte. 

For å bli kvitt microstuttering må du foreløpig aktivere funksjonen for dette i hver applikasjon det gjelder, i Catalyst Control Center. Funksjonen støtter alle spill som bruker DirectX versjon 10 eller 11, og som kjører i en oppløsning på opptil 2560 X 1600 piksler.

Last ned beta-driveren fra AMD her.

Flere forbedringer

I tillegg til å ta et oppgjør med microstuttering, inkluderer den nye betadriveren full støtte for utviklerverktøyet OpenGL 4,3. Den lar deg også lage egne program-profiler for OpenGL-applikasjoner.

I tillegg kan du nå se hvilke programmer som bruker den integrerte grafikken i prosessoren, og hvilke som utnytter skjermkortet.

Den eneste rene ytelsesforbedringen denne gangen er i spillet Metro: Last Light. Driveren gir spillet opptil 7 prosent flere bilder i sekundet om du sitter på et kort fra Radeon 7000-serien.

Lurer du på hvordan skjermkortet egentlig fungerer?
Vi har svaret >>

(Kilde: Tech PowerUp)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen