AMD-prosessorer utsatt for rebadgingEkte eller falsk?

Politiet i Taiwan beslagla på nyttårsaften omtrent en million prosessorer fra AMD. Beslaget hadde en verdi på hele 4,8 milliarder kroner.

Oppdatering: Det viser seg nå at kun 60 000 prosessorer ble beslaglagt av politiet. Derimot skal over 1 million prosessorer ha funnet veien på markedet via Kina og Tyskland.

Prosessorene er trolig ES-prosessorer (engineering samples) som er smuglet ut fra AMDs fabrikker. Disse har så blitt merket som ulike prosessorer fra AMD, såkalt rebadging.

AMD er naturlig nok ikke så veldig begeistret for dette. Selskapet advarer mot å bruke prosessorene ettersom det kan føre til skader på systemet. Et annet problem for AMD er at prosessorene neppe er like stabile som AMD kunne ønske. Kunder som kjøper prosessorene i god tro, vil dermed kunne oppleve AMD som en ringere leverandør enn det de faktisk er.

Det er ikke kjente eksempler på at slike prosessorer har kommet til Norge, men de skal være på ulike markeder i Tyskland, Kina og mer generelt i Sørøst-Asia.

Heller ikke er dette første gangen AMD er utsatt for dette. Tidlig i 2003 fant AMD ut at en rekke av deres XP-prosessorer hadde blitt merket med en høyere frekvens enn det de var sertifisert for fra AMDs side.

(Kilder: X-bit labs, VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen