Nicolas Thiberioz fra AMDs avdeling for spillrelatert utvikling kunne fortelle mye om AMDs nye løsninger for lyd og automatisk spilloppsett, men mye av det hørtes i utgangspunktet ikke veldig originalt ut. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

AMD mener de ikke kopierer Nvidia

Men de klarer ikke helt å forklare hva som er unikt ved skjermkort-teknologien deres.

Hardware.no/London: I dag lanserer AMD sitt nye flaggskip for spillere, Radeon R9 290X. Dette er et brutalt skjermkort med en splitter ny kjerne, noe som fikk erkerivalen Nvidia til å komme opp med en oppgradert versjon av sitt eget flaggskip for noen dager siden. Det nye Radeon-kortet er dessuten ikke en nyhet som kommer alene.

En rekke andre nye tilbud, finesser og tjenster, så som skybasert spilling, lydprosessor innebygd i skjermkortet og automatisk overklokking, har også funnet veien fra AMDs laboratorier. Hvis vi ser på selve teknologien inni selskapets nye flaggskip har det også skjedd noen endringer: Klokkefrekvensen på grafikkprosessoren er oppgitt til å gå «opp til» 1000 MHz, og effektiv minnehastighet skal tilsvarende gå «opp til» 5 GHz. Det er altså ikke lenger snakk om faste verdier.

Vi fikk titte litt på den nakne kjernen i det nye toppkortet fra AMD. Inni den skinnende klumpen med silisium befinner det seg hele 6,2 milliarder transistorer.
Vi fikk titte litt på den nakne kjernen i det nye toppkortet fra AMD. Inni den skinnende klumpen med silisium befinner det seg hele 6,2 milliarder transistorer.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Vi ble direkte nysgjerrige på hva AMD selv mener med dette om at spesifikasjonene deres nå går «opp til» både det ene og det andre, og ville gjerne vite hva dette skulle bety. I tillegg syntes vi enkelte av nyvinningene deres hørtes riktig så hyggelige ut – men vi skulle gjerne likt å vite hva som skiller disse fra ganske liknende opplegg Nvidia har servert det siste året. Derfor tok vi en tur over på et lukket arrangement i London for å få kreve noen svar.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen