AMD Radeon RG2133 skal være minnebrikker spesielt tilpasset spill, og er omfattet av en variant av Never Settle-kampanjen.
AMD Radeon RG2133 skal være minnebrikker spesielt tilpasset spill, og er omfattet av en variant av Never Settle-kampanjen. (Bilde: AMD)

AMD lanserer egen Radeon-RAM for spillere

Gir deg også spennende gratisprogram.

Omtrent halvannet år etter at AMD kastet seg hodestups inn i minnemarkedet, lanserer selskapet nå en egen serie med minnemoduler spesielt for spillere. De Radeon-merkede minnemodulene er allerede på markedet i USA, men når de kommer til Norden er for øyeblikket ukjent.

AMD Radeon RG2133, som modulene heter, har betydelig hvassere spesifikasjoner enn selskapets tidligere tilbud på minnefronten. Klokkefrekvensen vil, som navnet mer enn antyder, være på 2133 MHz, og tilgangstidene er oppgitt til 10-11-11-30.

Den amerikanske prisen er for øyeblikket 155 dollar for et sett minnemoduler på 4 x 4 GB, og samtlige produkter i RG2133-serien omfattes av en særegen variant av AMDs «Never Settle»-kampanje.

Gratis RAM-disk på kjøpet

Ved kjøp av skjermkort fra AMD innebærer «Never Settle»-kampanjen at du får gratis spill på kjøpet. Som regel er dette noen få, heftige titler, og de åtte storspillene du får med AMD Radeon HD 7990 er det mest ekstreme eksempelet.

Med AMD Radeon RG2133 vil imidlertid AMD gi kundene sine noe helt spesielt, og istedet for spill får du en gratis kopi av AMD Radeon RAMDisk. Dette følger naturlig av at selskapet i fjor høst forsøkte å blåse støv av RAM-disken, men er likevel en hyggelig måte å minne oss på at den eksisterer.

RAM-disker lar deg nemlig, kort forklart, bruke inntil 64 GB av hurtigminnet ditt som en lynrask, midlertidig harddisk. Dette vil gi deg svært mye bedre responstid selv om du i utgangspunktet sitter med en SSD i maskinen, og er etter vårt syn vel så interessant som selve minnebrikkene.

Selv uten AMD-minne i maskinen kan du prøve ut RAM-disk inntil 4 GB i dag:
Les hva en RAM-disk er, og hvordan du får det, i saken om AMDs støvtørking »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen