AMD kommer ikke med ny skjermkortkjerne i år
(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

AMD kommer ikke med ny skjermkortkjerne i år

Har problemer med å krympe teknologien videre.

Prosessorer krymper som kjent stadig i størrelse, og innen grafikkprosessorer er det nå 28 nanometer som er den rådende standarden når det gjelder produksjonsteknologien.

Det har tidligere blitt antatt at 20 nanometers produksjonsprosess var nært forestående, men for litt siden kunne vi melde at den ene av de store skjermkortprodusentene, Nvidia, skal fortsette å basere seg på 28 nanometer med sin nye prosessorarkitektur «Maxwell».

Nå kan nettstedene TechPowerUp og Sweclockers rapportere at Nvidias hovedkonkurrent AMD heller ikke har umiddelbare planer om en overgang til 20 nanometer.

28 nanometer i hele 2014

I en tale til investorer nylig fortalte visesjefen i AMD, Lisa Su, at selskapet vil holde seg til 28 nanometer gjennom hele 2014. Samtidig sa hun at 20 nanometer er under utvikling og vil komme «senere», men uten å angi et mer spesifikt tidspunkt.

Nyheten kommer neppe som en stor overraskelse, da både AMD og NVIDIA benytter seg av samme halvleder-leverandør, nemlig det taiwanske selskapet TSMC. Som vi rapporterte i begynnelsen av april har selskapet møtt på tekniske problemer i overgangen fra 28 til 20 nanometer, noe som vil forsinke planene for begge aktørene.

For øvrig har et annet selskap som leverer halvledere til AMD, GlobalFoundries, også moderert planene sine. I fjor kunne vi melde at GlobalFoundries hadde ambisjoner om å komme helt ned til 14 nanometers produksjonsprosess i år, men ifølge Sweclockers er disse planene skrotet.

Det er likevel masse futt i AMDs eksisterende skjermkort:
Den nye Radeon R9-modellen vil utvilsomt få deg til å smile »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen