Mange kan miste jobben sin i løpet av de neste ukene hos AMD.
Mange kan miste jobben sin i løpet av de neste ukene hos AMD. (Bilde: AMD/istock 16294884)

AMD kan bli nødt til å kutte dypt

Flere tusen stillinger står i fare.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har vært et hardt år for halvleder- og skjermkortprodusenten AMD. Fallende inntekter, en hard økonomi og en synkende etterspørsel har ført til at de antageligvis vil måtte kutte mellom 20 og 30 prosent av staben sin. Dette melder All Things D.

Lav etterspørsel

AMD kunngjorde for et par dager siden at kvartalsrapporten de vil vise frem på torsdag denne uken vil vise dårligere tall enn forventet. Årsaken skal være lavere etterspørsel enn de hadde trodd, samt flere avskrivninger. Dette vil antageligvis resultere i at inntektene har falt omtrent ti prosent.

Nå rapporterer flere nettsider at dette vil føre til harde kutt for det amerikanske selskapet. Både Cnet og All Things D snakker om kutt på hele 20 til 30 prosent. Det vil bety at mellom 2200 og 3300 av de 11 100 ansatte kanskje vil miste jobben neste uke.

Intel og Nvidia byr på tøff konkurranse

Ifølge Cnet er det ikke bare lavkonjukturen og lav etterspørsel som er årsaken til nedgangen for AMD. De peker også på hard konkurranse fra Intel og Nvidia, som har gjort det lurt i å bli med på veksten av nettbrett og mobiltelefoner. AMD har hengt litt etter på mobilmarkedet, og heller satset videre på PC-plattformen.

Naturlig nok er ikke stemningen på topp hos AMD for tiden:

– Det er mange nervøse mennesker her, og det er ikke så mye som blir gjort nå, skal en av kildene hos AMD sagt til All Things D.

Kuttet 10 prosent i fjor høst

Det er ikke lenge siden AMD kuttet staben sin forrige gang. I fjor høst så selskapet seg også nødt til å kutte 10 prosent av sine ansatte for å minske kostnadene med 118 millioner innen 2012. Kuttene ser imidlertid ikke til å ha hatt den effekten AMD hadde håpet, og om bare få dager kan den nye nedskjærningsrunden sette i gang.

(Kilde: Sweclockers, AMD, Cnet, All Things D)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen