Doktor Lisa Su i AMD forteller om hvordan stadige endringer i samfunnet er med på å forme AMD (Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

AMD har slitt i mange år – slik skal de redde skinnet

Vi møtte toppsjefene i selskapet.

De siste årene har vært utfordrende for AMD. Prosessorsalget er det lite å juble over, selv om det er liten tvil om at det å kjøpe en AMD-prosessor som regel gir mye ytelse for pengene. Spesielt innenfor APU-er, prosessorer med en integrert grafikkenheten, får du gjerne vesentlig bedre grafikkytelse med et AMD-produkt enn et tilsvarende Intel-produkt. Likevel synes ikke salget å ta av.

Intel tar nemlig stadig større markedsandeler. Kanskje det rett og slett er slik at de som vil bruke den integrerte grafikken, ikke har bruk for noe som er bedre enn det Intel tilbyr? Uansett årsaker tallenes tale er ganske så klar: AMD taper terreng.

Når det gjelder skjermkort er situasjonen en god del bedre, og inntektene herfra er nok til å holde AMD flytende. Nå har Intel riktignok den høyeste markedsandelen også innen grafikk, men det henger sammen med at veldig mange er fornøyde med den integrerte grafikken. Ser vi på salgstallene innen rene skjermkort, så holder AMD greit tritt.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (11)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen