AMD gir ikke slipp på sokkel FM2+
(Bilde: Sindre Eldøy - Hardware.no)

AMD gir ikke slipp på sokkel FM2+

Plattformen som huser Kaveri-prosessorene får leve videre.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

AMD lanserte i år sine Kaveri-prosessorer som benytter seg av sokkelen FM2+. Nå virker det som denne sokkelen blir å regne med helt frem til 2016, med andre ord vil vi neppe få nye prosessorer fra selskapet som bruker DDR4-minne med det aller første, skal vi tro italienske Bitsandchips.

Grunnen skal være at prisene på DDR4-minnet etter selskapets mening fortsatt er for høyt til at det passer inn i prissegmentet de ønsker å konkurrere i med sine kommende APU-modeller. 

DDR3 også på nye Carrizo?

AMD satser altså etter alle solemerker på å kjempe i budsjettsegmentet med sine alt-i-ett produkter. Dermed kan det virke som også den kommende APU-arkitekturen Carrizo vil få DDR3-minne. 

Det kan bety at båndbredden fortsatt kan bli en slags flaskehals for ytelsen på prosessorene som også har integrert grafikkprosessor. En måte AMD håper å løse dette på er å bruke et såkalt stablet minne, der både minnebuffer og prosessor skal samles under samme fysiske kloss. 

Skybridge kan komme i 2016

Ved å fortsette med sokkel FM2+ kan det virke som AMD ikke vil slippe den kommende arkitekturen Skybridge før 2016. Selskapet har allerede lettet litt på sløret rundt Skybridge, hvor det er snakk om en type «hybrid»-sokkel som kan brukes med både ARM- og x86-prosessorer. 

På den måten vil selskapet kunne friste både de som er ute etter et billig produkt, og brukere som krever litt mer kraft, til å velge samme plattform. Den nye arkitekturen skal etter alt å dømme være bygget på 20 nm produksjonsprosess.

Men denne arkitekturen kan nå altså se ut til å drøye frem til 2016.

Vet du hvilke APU-er AMD har? 
Her kan du lese om hvilke modeller de lanserte tidligere i år »

(Kilde: Bitsandchips

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen