AMD går langt i å bekrefte en tokjernet Radeon
(Bilde: Faksimile PCPer / Tech Report)

AMD går langt i å bekrefte en tokjernet Radeon

Har sendt brev til teknologijournalister.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ingen skal kritisere AMD for å ha ligget på latsiden de siste månedene. Både nye skjermkort og prosessorer har blitt lansert, men det ser ut til at selskapet ikke er ferdig. Nå har de nemlig sendt ut et mystisk brev til en rekke teknologi-journalister rundt om i verden, som langt på vei hinter til at selskapet vil lansere et tokjernet skjermkort.

Brevet inneholder et bilde av journalisten som brevet er sendt til. På bildet har personen blitt speilet slik at ansiktet syns dobbelt opp, og under bildet står det skrevet: «Er du ikke enig i at to er bedre enn én ?». 

Nytt verstingkort på vei

Allerede et par måneder før jul i fjor kom de første ryktene om at AMD jobbet med å lage et nytt tokjernet skjermkort. Ryktene ble den gangen ikke bekreftet, men mye tyder nå på at AMD ikke er langt unna å slippe en slik råtass.  

Dette er brevet som Anand Techs journalist Ryan Smith mottok.
Dette er brevet som Anand Techs journalist Ryan Smith mottok.Foto: Faksimile Anand Tech.

På baksiden av bildet står Twitter-tagen #2betterthan1, hvilket er ytterligere en bekreftelse på at vi vil få se et nytt monsterkort fra selskapet. Men fortsatt ønsker de å holde resten av kortene tett til brystet, for det avsløres ikke noe mer enn selve bildet i brevet som er sendt ut.  

Monsterkortet ryktes å ha hele 5632 streamprosessorer, 352 teksturenheter, 256 rasterenheter og dobbel 512-bits minnebuss. Mest trolig er det da snakk om å sette sammen to R9 290X-kort under samme skall.

Frem til AMD legger kortene på bordet har vi kun ryktene fra 2013 å forholde oss til. Skulle disse vise seg å være omtrent riktige, vil du få en kraftplugg av de sjeldne.

Da vi testet dette kortet viste det seg å avgi ekstremt mye varme i tillegg til å være meget strømtørst. Tanken på at AMD nå skal huse to av disse kortene under samme tak, setter spørsmål ved hva slags kjøling som må på plass for å holde situasjonen under kontroll. Om de ikke har gjort vesentlige endringer i teknologien, kan du sitte igjen med en skikkelig varmeovn.

Har du noen gang lurt på hvordan et skjermkort fungerer?
Les vår guide som forteller det alt du trenger å vite (Ekstra) »

(Kilde: AnandTech, PCPer, Techreport)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen