AMD-dobbelkjerne på 65 nm i 2007

Alternativ tekst mangler
Athlon 64 X2 krympes til 65 nm i 2007

Skal vi tro det som skal være et lekket prosessor-veikart fra AMD vil selskapets første dobbelkjerneprosessorer produsert med 65 nm-teknologi lanseres i første halvdel av 2007.

Veikartet viser en prosessor med kodenavn "Brisbane", som blir selskapets første 65 nm-prosessorer med doble kjerner for desktop-markedet. Prosessoren er ment å etterfølge den kommende Athlon 64 X2 "Windsor" og skal lanseres i første halvdel av 2007.

I andre halvdel av 2007 kommer en prosessor med kodenavn "Sparta". Denne rettes mot budsjettmarkedet, og blir i likhet med "Brisbane" også produsert med 65 nm-teknologi.

Begge prosessorene vil komme med AM2-sokkel og støtter dobbelkanals DDR2-minne. Hvilke frekvenser prosessorene vil operere på er foreløpig ukjent. Det er heller ikke kjent hvorvidt teknologier som Pacifica (virtualisering) eller Presidio (sikkerhetsfunksjoner) vil støttes.

I utgangspunket var det ventet at AMD ville starte produksjon av prosessorer med 65 nm-teknologi i midten av 2005, men dette ble senere utsatt. På høstparten i fjor ble det klart at produksjonen ikke vil starte før tidligst i slutten av 2006.

Veikartene ser du her.

Vi gjør opperksom på at informasjonen ikke er bekreftet fra offisielt hold.

(Kilder: VR-Zone, HKEPC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen