AMD- og Intel-fokus på virtualisering

Ingen slipper unna virtualisering og spesielt ikke prosessorleverandørene. Både AMD og Intel har siden i fjor lansert prosessorer der man har hatt støtte for dette i form av spesielle instruksjoner som gjør at man kan hoppe raskere inn og ut av forskjellige moduser.

Du kan lese mer om de to selskapenes virtualiseringsteknikker her.

Ifølge IDC tror man 25 prosent av et gjennomsnittlig datasenter vil være virtualisert innen 2010. Både AMD og Intel har tilpasset sine instruksjonssett - både på desktop- og server-produkter - for å støtte virtuelle moduser.

Før disse instruksjonene var å finne i prosessorene, blir kanskje den nærmeste sammenlikningen såkalt paravirtualisering der man brukte underliggnede operativsystem til de virtuelle maskinene til å utføre kjernefunksjoner.

I tillegg til utvidet instruksjonssett er den en trend på å øke prosessorcache. Med flere operativsystemer som kjører samtidig, er tilgangen på diverse hurtigminne svært viktig for å unngå mye diskaksess. Den største flaskehalsen i de fleste systemer er selve lese/skrive-armen på diskene som må flyttes frem og tilbake.

Foreløpig har AMD en stor fordel ved å kunne håndtere minneaksess til virtuelle maskiner direkte på den innebygde minnekontrolleren og ikke på hypervisor-nivå slik tilfellet er hos Intel.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen