Amazon truer ikke Itunes

Amazon lanserte tidligere i år en musikknedlastningstjeneste for sine amerikanske kunder. Via tjenesten kunne musikkelskere laste ned musikk uten kopisperre til en konkurransedyktig sum.

Amazon mente deres gode forhold til forbrukerne og musikk uten sperrer ville gjøre det mulig å slå Itunes, som har herredømme når det kommer til nedlastning av musikk. Så langt har derimot Itunes lite å frykte fra konkurrenten.

Fanger ny brukere
Ifølge en analyse utført av amerikanske NDP Group viser nemlig at Amazon så langt kun har kapret et fåtall av Itunes sine kunder. Kun 10 prosent av Amazons brukergruppe har tidligere kjøpt musikk på Itunes. Likevel har Amazon maktet å bygge seg en relativt stor brukermasse på kort tid.

- Det faktum at Amazon sin vekst ikke går ut over Apple Itunes indikerer at kjøp av digital musikk sprer seg til nye kundemasser som Itunes selv ikke har maktet å fange, sier analytiker Russ Crupnick, ifølge Apple Insider.

Itunes ti ganger større
På tross av at Amazon ikke har maktet å overta for Itunes som USAs største musikktjeneste, så ligger de etter seks måneders drift på en god annen plass. Likevel har de en lang vei å gå for å ta igjen Itunes. Itunes selger nemlig ti ganger så mye som Amazon viser analysen.

At Itunes ligger hakket foran Amazon kan skyldes at de har en større brukermasse blant unge mennesker enn det Amazon har maktet å fange.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen