Amazon fjernet homofil litteratur
Teknofil

Amazon fjernet homofil litteratur

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Nettbutikken Amazon har fått homofile rettighetsgrupper på nakken etter at lesbiske og homofile boktitler ble fjernet fra Amazons nettsider i helgen.

Nå spekulerer folk ifølge Cnet i om det skyldtes en intern tabbe slik Amazon selv hevder, eller om det kan være en hacker med en spesiell agenda som står bak.

- Dette er en flau katalogiseringsfeil for et selskap som er stolt av å tilby et komplett utvalg. Det er imidlertid feil at det kun dreier seg om homofil litteratur, det er faktisk over 57 000 titler i ulike kategorier som helse, medisin og erotikk som har ramlet ut, sier Amazon-talsmann Patty Smith i en pressemelding.

- Gjort med hensikt
En blogger under kallenavnet Weev har imidlertid tatt på seg skylden og hevder at han har gjort det bevisst mot det homofile miljøet fordi de gjentatte ganger skal ha rapportert annonsene hans som upassende.

Han hevder videre at han fant ut hvordan han enkelt kunne få bøkene med homofil litteratur fjernet fra søkelistene ved å rapportere dem som upassende i en rapporteringslink på Amazons sider. Han skriver også i sin blogg at han har ansatt folk utenfor USA til å hjelpe ham med å få fjernet bøkene fra systemet.

Interessant teori
Amazon på sin side tilbakeviser påstandene om at dette kan være gjort av noen utenfra. Tidligere Amazon-ansatt Mike Daisey hevder at det skyldes at noen i Amazon i Frankrike gjorde en feil da de skulle redigere katalogsystemet.

En annen blogger hevder å ha testet ut teorien med å rapportere alle bøker med homofilt innhold, og at kodene som skal ha blitt brukt her ikke holder mål.

Interessant er teorien likevel, siden det alltid er fare for en slik sårbarhet i automatiske rapporteringstjenester basert på brukergenerert informasjon.
Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen