Amazon kjøper nyoppstartede UpNext.
Amazon kjøper nyoppstartede UpNext. (Bilde: Amazon, UpNext)

Amazon utfordrer Google Maps

Har kjøpt opp fersk 3D-karttjeneste.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har tidligere skrevet at Apple skroter Google Maps til fordel for sin egen karttjeneste med 3D-egenskaper på iPad, iPod og iPhone. Nå kaster enda en IT-gigant seg inn i «kartkrigen»: Amazon.

Amazon var en gang «bare» en netthandel, men har sakte, men sikkert beveget seg inn på nye markeder. De har for eksempel begynt å ta opp kampen mot Netflix og iTunes med sin egen streamingtjeneste, de mekker hardware i form av Kindle-serien, og nå vil de altså konkurrere med kart.

Detaljerte 3D-kart

Nettstedet GigaOM melder at den amerikanske giganten har kjøpt det relativt nyoppstartede firmaet UpNext, som leverer 3D-karttjenester. Du kan se en demonstrasjonsvideo nederst i denne saken.

UpNext tilbyr interaktive og detaljerte tredimensjonale kart over 50 byer og andre steder verden over. Tjenesten finnes som app for iOS og Android.

Prisen på salget av det fire mann store selskapet er ikke kjent, men GigaOM hevder at investorene får igjen fem ganger så mye som de spyttet inn for over ett år siden, og den gangen var summen på 500 000 dollar.

Egen Amazon-smarttelefon?

Det spekuleres i om tilegnelsen av en egen 3D-karttjeneste betyr at Amazon vil bevege seg enda mer inn på et selvstendig territorium for mobile enheter. For å få tilgang til kart på Amazons nettbrett Kindle Fire, må brukere laste ned tredjepartsapper eller gå inn på nettbaserte karttjenester.

Kindle Fire har heller ikke innebygd GPS, men kjøpet av UpNext innebærer at Amazon nå får innebygde kartegenskaper, og kan peke mot en forbedret utgave av Kindle Fire i framtiden, såvel som en egen Amazon-smarttelefon.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

(Kilde: GigaOM)

Her kan du se en video UpNext la ut tidligere på YouTube:


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen