Det nye nettbrettet får samme størrelse som Kindle Fire HD 6, her avbildet.
Det nye nettbrettet får samme størrelse som Kindle Fire HD 6, her avbildet. (Bilde: Amazon)

– Amazon skal snart lansere superbillig nettbrett

Den nye modellen fra Amazon vil koste «en slikk og ingenting», ifølge rykter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nettbrett finnes som kjent i mange ulike varianter og prisklasser. Nå ser det ut til at nettbutikk-giganten Amazon, som har kastet seg inn på markedet med sine Kindle Fire-modeller, skal lansere ett av de billigste nettbrettene hittil.

Avisen Wall Street Journal har nemlig vært i kontakt med kilder som hevder at Amazon planlegger å lansere et nettbrett til kun 50 dollar, eller litt over 400 norske kroner med dagens kurs. Produktet skal visstnok lanseres innen jul.  

6 tommer

Produktet skal ha en skjermstørrelse på 6 tommer, og blir dermed altså et lite nettbrett med samme størrelse som den eksisterende modellen Kindle Fire HD 6, som for øvrig også er en rimelig modell.

Kindle Fire HD 6.
Kindle Fire HD 6. Foto: Amazon

Med en pris på bare 50 dollar vil den nye modellen imidlertid bare koste rundt halvparten av Kindle Fire 6, og skulle dermed bli et av de aller rimeligste nettbrettene på markedet.

Hva vi kan vente oss av spesifikasjoner er imidlertid ikke kjent, og Amazon selv har ikke kommentert saken eller gitt fra seg noen hint. Med tanke på prisen er det nok rimelig å anta at det ikke akkurat er et maskinvare-beist Amazon har på gang.

Har slitt på mobil-og nettbrettmarkedet

Som Wall Street Journal peker på har Amazon hatt problemer med å appellere til forbrukere med sine mer kostbare nettbrett Kindle Fire-nettbrett, noe som trolig er grunnen til at selskapet nå forsøker seg i et vesentlig lavere prissegment.

Samtidig kan det også være selskapet forsøker å kompensere for det heller mislykkede inntoget på mobilmarkedet med sin Fire Phone, som fikk en heller laber mottakelse, blant annet på grunn av sin høye pris.

Acer lanserte nylig et nettbrett som ikke akkurat tilhører den billigste kategorien: Vi har tatt en titt på spillnettbrettet Predator 8 »

(Via The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen