Amazon ser for seg at leveringsdronene kan lades på gatelys. Illustrasjonen er hentet fra patentdokumentet.
Amazon ser for seg at leveringsdronene kan lades på gatelys. Illustrasjonen er hentet fra patentdokumentet. (Bilde: USPTO)

Vil bruke gatelys som ladestasjoner for Amazon-dronene

Nytt patent.

Fra å først bli oppfattet som en slags spøk har det for lengst blitt klart at nettbutikkgiganten Amazon for alvor planlegger å levere pakker med egenutviklede droner. Nå bringer blant andre ZDNet noen flere opplysninger om Amazons dronekonsept, nærmere bestemt hvordan de skal lades.

Selskapet har nylig blitt innvilget en ny patent for dokkingstasjoner som tilsynelatende skal brukes til å fylle opp leveringsdronene med strøm når de er ute på oppdrag.

Dronene skal tilsynelatende koble seg til ladestajonene automatisk. Illustrasjonen er hentet fra patentdokumentet.
Dronene skal tilsynelatende koble seg til ladestajonene automatisk. Illustrasjonen er hentet fra patentdokumentet. Foto: USPTO

Kan bygges inn i gatelys

Ifølge patentdokumentet er det meningen at disse stasjonene enten kan fungere som egne, selvstendige enheter eller bygges inn i eksisterende strukturer. Amazon nevner blant annet gatelys, bygninger og strømmaster som eksempler.

I teksten kommer det frem at løsningen er tiltenkt pakkelevering, og Amazon ser for seg at dokkingstasjonene også kan utstyres med andre egenskaper utover å kun lade dronene. For eksempel kan stasjonene kobles sammen i nettverk for kontroll og koordinering av dronene, eller brukes som mellomstasjoner for pakkelevering.

Systemet må nødvendigvis fungere autonomt, og Amazon foreslår at stasjonene for eksempel kan bruke trykksensorer, laserskannere, videokameraer eller andre metoder til å registrere dronene når de lander på plattformene.

Slik ser Amazons nye leveringsdroner ut.
Slik ser Amazons nye leveringsdroner ut. Foto: Amazon

Skal levere pakker på en halvtime

Når det gjelder selve dronene til Amazon har det tidligere kommet frem at disse skal kunne levere pakker innen 30 minutter og ha en rekkevidde på rundt 16 kilometer. Vekten skal være cirka 25 kilogram per stykk, og løftekapasiteten er oppgitt til 2,2 kilogram.

Leveringsdronene til Amazon ligger nok fremdeles et stykke frem i tid, da det blant annet er mange reguleringsmessige hindre som må løses, i tillegg til diverse tekniske utfordringer. For mer informasjon om det nye dokkingkonseptet kan du studere selve patentdokumentet.

Google sysler også med leveringsdroner: Her kan du se prototypen i aksjon »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen