Amazons kontorbygning i Santa Clara i California.
Amazons kontorbygning i Santa Clara i California. (Bilde: Shutterstock)

– Amazon satser på ha-på-dingser og smarte hjem

Utvider maskinvareavdelingen, ifølge kilder.

Amazon kommer til å ansette minst 27 prosent flere mennesker i avdelingen som utvikler maskinvareprodukter, skriver Reuters. Årsaken er at de jobber med å utvikle nye produkter blant annet innenfor smarthjem og smarttilbehør.

Ifølge Reuters omtales planene i et lite kjent offentlig dokument, i tillegg til at Reuters har snakket med personer som skal ha kjennskap til Amazons planer. 

Den aktuelle avdelingen heter Lab216, og er den samme som også utvikler Kindle, Amazons e-boklesere. I dag har avdelingen rundt 3000 ansatte, som vil vokse til 3 757 innen 2019 hvis opplysningene stemmer.

Bestill vaskemiddel med en knapp i kjøkkenskapet

En rekke av Amazons konkurrenter satser på smarte hjem, og det er derfor ikke unaturlig av selskapet å bevege seg inn i dette markedet. For eksempel kjøpte Google seg inn i Nest Labs i januar for 3,2 milliarder doller, og i disse dager holder selskapet på å lansere sine smarte røykvarslere og termostater i Europa. Apple har også annonsert planer om løsninger for smarte hjem, og i august betalte Samsung 1,2 milliarder kroner for SmartThings – som jobber med løsninger som lar deg bruke en mobilapp til å kontrollere mye av det som skjer i huset. 

Amazon skal ifølge Reuters' kilder holde på å utvikle en wi-fi-basert enhet som kan plasseres på kjøkkenet eller i et skap. Med denne skal man kunne bestille produkter – for eksempel vaskemidler – ved å trykke på en knapp. 

De ser også for seg en rekke sensorer plassert hjemme, som varsler kundene om når de for eksempel trenger service på vaskemaskinen. I tillegg jobber Lab 216 med smarttilbehør («ha-på-dingser»), men kildene understreker at det ikke er sikkert at noen av disse produktene kommer på markedet. 

Amazon lanserte i sommer sin første mobiltelefon, Amazon Fire. Telefonen har imidlertid fått ganske lunken mottakelse i markedet. 

Les mer om Samsungs løsning:
Slik skal Samsung få alle husets dingser til å snakke sammen »

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen