Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto (Bilde: 360b/shutterstock.com)

– Neste uke kommer Amazon-mobilen

Får antagelig 3D-sensorer.

Neste uke, den 18. juni, kommer Amazon til å lansere sin første smartmobil, skriver TechCrunch.

Forventningene i forkant av lanseringen er stor. Det er over to år siden vi skrev om nettbutikkens mobilplaner for første gang, og nå ser det altså ut til å bli en realitet. 

Det kreves mye for å debutere på mobilmarkedet i dag uten å knekke nesen mot veggen av Samsung- og Apple-produkter. Derfor skal Amazon angivelig skille seg ut med avansert 3D-teknologi. Det ble The Wall Street Journal fortalt i april av kilder som skal kjenne til nettbutikkens planer. 

3D uten spesialbriller

Onsdag 4. juni postet Amazon en YouTube-video for å hinte om hva vi kan vente oss. Videoen viser ikke selve produktet, men ut ifra reaksjonene til dem som fikk prøve det ser det ut til at ryktene stemmer. 

TechCrunch kan nemlig melde om at Amazons smartmobil viser tredimensjonale bilder uten at man må sprade rundt offentlig iført snodige briller for å se det. Dette oppnås ved at smartmobilen kontinuerlig måler og analyserer brukerens ansikt og retina. 

Informasjonen kan brukes til å skape overbevisende tredimensjonale effekter på en ordinær LCD-skjerm. Bildet vil angivelig se ut til å «flyte» over skjermen som et hologram. Man kan for eksempel se hva som befinner seg bak paneler ved å enten bevege på hodet eller vri på telefonen. 

Teknologien bak ansiktsgjenkjennelsen er utviklet av Japanske Omron. OKAO Vision, som Omron har døpt produktet, åpner for en lang rekke nye muligheter med smartmobiler. Selskapet nevner selv blant annet rask lokalisering av flere ansikter ved fotografering, nøyaktig kartlegging av ansiktstrekk og kvalifiserte gjetninger av en persons kjønn, alder og etnisitet. 

Det virker imidlertid ikke som om Amazon vil benytte seg av de mulighetene foreløpig, skriver TechCrunch. 

Shopping

For la oss ikke glemme hva Amazon egentlig driver med; netthandel. Smartmobiler kan bli en lukrativ informasjonskilde for nettbutikken. Nye data fra kart, mobilbruk og valg av applikasjoner gir nye muligheter for kjøpsanbefalinger.

Amazon har også markedsandeler å jakte på når det gjelder strømming av musikk, filmer og fjernsynsserier. Deres mediaboks Fire TV ble sluppet i begynnelsen av april i USA, men det er for tidlig å si om den vil få fotfeste. Det er også usikkert når strømmeboksen eventuelt kan kjøpes her i landet. 

I mellomtiden benker vi oss foran LCD-skjermene når Amazon lanserer sin første smartmobil.

Les også: Dette er Amazon-mobilen

(Kilder: omron.com, techcrunch.com, wsj.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen