(Bilde: Amazon)

Amazon gir ut nettbrett med skyhøy oppløsning

Kindle Fire HDX er raskere og slankere.

Nettbutikken Amazon lanserer to nye nettbrett i år, ved navn Kindle Fire HDX. Det ene har en skjerm på 7 tommer og en oppløsning på 1900 x 1200 piksler, mens storebroren i familien blir en 8,9-tommer med 2560 x 1600-oppløsning.

Fjorårets Kindle Fire HD-modeller hadde brikkesett fra Texas Instruments på innsiden, men i år har Amazon forkastet dette til fordel for Qualcomms toppsett Snapdragon 800, klokket til 2,2 GHz.

Amazon-økosystem

Begge nettbrettene har dessuten gjennomgått en slankekur: 7-tommeren er 0,89 cm tykk og veier 0,3 kg, mens 8,9-tommeren har en tykkelse på 0,79 cm og en vekt på 0,37 kg.

Amazons nye toppnettbrett er med andre ord både raskere og slankere enn før, og skilter videre med 2 GB RAM, frontkameraer og Amazons proprietære Android 4.2.2-avart Fire OS 3.0. Den største modellen kommer også utstyrt med et kamera på baksiden, med en sensor på 8 megapiksler.

Det er verdt å merke seg at Fire OS 3.0 plasserer nettbrettene solid innenfor Amazons eget økosystem. Tilgang til Google Play er for eksempel manglende. Nettbrettene kommer med ulik lagringskapasitet, og de amerikanske prisene starter på 1370 kroner for 7-tommeren og 2270 kroner for 8,9-tommeren. Brettene blir tilgjengelig i starten av oktober på Amazon.com.

Pass på:
Amazon slettet alle bøkene og stengte henne ute »

(Kilder: Amazon via Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen