Hvis Amazon bestemmer seg for å sysle med musikkstrømming, blir de med på et tøft marked. (Bilde: Amazon, Spotify)

Amazon blir med på «våpenkappløp»

Internetts største forhandler vurderer musikktjeneste à la Spotify.

Det begynner å bli en del år siden Amazon tok opp kampen mot iTunes og lanserte musikkbutikken Amazon MP3. Siden den gang har fenomenet nettsky og musikkstrømming gjort sitt fulle inntog, og den største forhandleren på Internett kan ikke bare sitte på gjerdet og late som ingenting.

Ifølge kilder nettsiden The Verge har snakket med, skal Amazon visstnok være i mer eller mindre uformelle samtaler med plateselskaper om å starte sin egen abonnementsbaserte musikktjeneste à la Spotify og WiMP.

Alle vil med

Det er ikke mange detaljene The Verge kan avsløre foreløpig, men Amazon skal altså være temmelig interessert i samme type tjeneste som Rdio og Spotify.

Sistnevnte er en av de markedsledende på feltet, og kunne nylig kunngjøre at de har over 6 millioner betalende brukere – opp én million fra sist desember. Det totale antallet brukere er 24 millioner på verdensbasis.

Det vil altså ikke bli noen enkel oppgave for Amazon, og spesielt ikke med tanke på at både Google og Apple også har planer om å bli med på dansen. Google skal angivelig prøve seg med hele to musikktjenester, mens Apple snuser på en nettradiotjeneste i likhet med Pandora, som for øvrig ikke er tilgjengelig i Norge.

Tendens til «våpenkappløp»

The Verge påpeker at tendensen med at de virkelig store og etablerte aktørene nå ser ut til å invadere musikkstrømmingens verden, kan føre til det de kaller et «våpenkappløp».

Amazon har ikke uttalt seg offisielt om saken, men det vil altså ikke bli lett å skubbe de allerede dominerende tilbyderne ned fra tronen. Det må i så fall skje med et godt tilbud, og her kan Amazon ha et ess i ermet.

Det amerikanske selskapet har allerede mye av infrastrukturen som trengs. De har lagring i nettskyen for musikk og Cloud Player-funksjonen, som lar kunder spille av musikk fra Amazons servere.

Har du noen gang lurt på hvor mye en musikktjeneste må punge ut?
Så mye må Spotify betale platebransjen »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen