Amazon Alexa kommer til Frankrike
(Foto: Amazon)

Amazon Alexa kommer til Frankrike

Men hva med Norge?

Amazons taleassistent Alexa snakker snart fransk. Neste uke slippes de første Echo-produktene i Frankrike, og landet blir dermed det tiende landet som har offisiell tilgang til taleassistenten Alexa.

Franskmenn kan forhåndsbestille Echo-produkter allerede nå. Echo og Echo Dot, de vanlige smarthøyttalerne fra Amazon, sendes ut den 11. juni, mens den litt mer avanserte smartskjermen Echo Spot kommer i juli.

Setter ned prisene 

Slik ser Amazon Echo ut. Bilde: Amazon

For å skape litt ekstra blest om produktene sine i Frankrike har Amazon satt ned prisene på produktene betydelig, og skryter av helt nye stemmekommandoer bare franskmenn har tilgang til. 

- Vi har bygget en helt ny opplevelse fra bunnen av som tar utgangspunkt i fransk språk og kultur, og lar kundene våre spørre om alt fra musikk, været, nyheter, informasjon og mye mer. [...] Det er allerede hundrevis av forskjellige skills for franske kunder fra noen av de mest populære franske merkene, står det skrevet i selskapets pressemelding. 

Lanseringsprisene er som sagt betydelig lavere enn vanlig. Echo Dot selges for 29,99 Euro (vanlig pris 59,99), Echo koster 49,99 Euro (vanlig pris 99,99) mens Echo Spot selges for 64,99 Euro (vanlig pris 129,99). 

Kommer det til Norge snart?

Amazon har brukt lang tid på å spre taleassistenten sin til andre land, men de begynner i det minste å nærme seg Norge rent geografisk. Alexa er nå tilgjengelig i USA, Storbritannia, Australia, New Zealand, Tyskland, Japan, India, Irland, Canada og Frankrike. 

Her i Norge er det foreløpig bare Apple som kan tilby oss en smart taleassistent via Siri på iPhone, iPad og Macer. Google er imidlertid i ferd med å lansere sin konkurrent, Google Assistant, innen veldig kort tid. Google Assistant kommer imidlertid først til å slippes på Android og iOS, mens selskapets smarthøyttalere ikke kommer til Norge før senere i år. 

Forhåpentligvis vil Google ankomst til Norge gjøre at også Amazon lanserer produktene sine hos oss snart. 

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen