AM3 er her

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Med Phenom II kom endelig AMD på banen med 45 nm-teknologi. En liten måned senere har AMD kommet med nye modeller som støtter AM3. AM3 er en ny sokkel som blant annet gir Phenom II DDR3-støtte. Phenom II-prosessorene til AM3 fungerer fint i AM2+-hovedkort så fremt de har en oppgradert bios. Hvorfor AMD i det hele tatt lanserte Phenom II 920 og 940 med kun AM2+-støtte er for oss veldig merkelig.

Phenom II X4 940 Black Edition basert på AM2+ er forsatt toppmodellen til AMD, og som nevnt ligger det planer for en 3,1 GHz storebror i andre kvartal.

Med Phenom 940 BE som toppmodell har AMD lite å stille opp med ytelsesmessig mot Intels i7-serie, men i mellomsjiktet har AMD etter hvert noen spennende modeller.

De nye modellene i Phenom II-serien sikter seg inn mot mellomklassen. Prisene går fra 1100 kr (X3 710) og opp til 1600 (X4 810). Prisene legger seg under de to eksisterende modellene, og gir AMD en bedre oppgradering til eksisterende AM2+-systemer. X4 810 må se seg slått av Intels firekjerneprosessorer på de samme klokkefrekvensene. I mange av testene må vi over 600 MHz høyere for å levere tilsvarende ytelse som Q9450.

For nybyggere er det derimot et vanskelig valg. AMD har igjen kommet på banen med en levedyktig prosessor, men det er ikke lett å konkurrere med Intel om dagen. De vanlige Intel Core 2 Quad-prosessorene leverer fortsatt masse ytelse for pengene, og om man skal ha det raskeste er det ingen vei utenom Intels i7.


+ Effektforbruk
+ God overklokker
+ Fin oppgradering for eksisterende AM2+-systemer


- Mangler forsatt noe på ytelsen

Når det gjelder Phenom X3 720, er hovedmotstanderen Intels dobbelkjerne E8400. I spill og applikasjoner som har dårlig støtte for over to kjerner møter X3 720 BE mye motstand fra E8400, men når det kommer til oppgaver som støtter flere kjerner tar nykommeren fra AMD overtaket takket være den ekstra kjernen. Prisene på Phenom X3 720 BE starter på omlag 1300 kroner, noe vi synes er en helt kurant pris for denne prosessoren.

Vi hadde ønsket høyere klokkefrekvenser på denne modellen, da vår overklokking viser at den takler langt høyere frekvenser uten problem. Da ville den vært en enda bedre konkurrent mot E8200 i spill. De som kjøper dobbelkjerneprosessorer er gjerne de som spiller mye spill. Intels E8-serie gir høye klokkefrekvenser, og dermed svært god ytelse på to kjerner. Kom igjen AMD, ut i fra våre tester trenger X3-prosessoren er klokkefrekvens på 3,2 GHz eller høyere for å kunne konkurrere med Intel E8200 og E8400.


+ Lavere effektforbruk i forhold til forrige generasjon
+ God overklokker


- Litt lav ytelse i enkelte oppgaver

AMD Phenom II X3 720 Black Edition

AMD Phenom II X4 810

AMD Phenom II X3 720 Black Edition

AMD Phenom II X4 810

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen