AM3 er her

Klikk for full størrelse 
Alle foto: Adrian Jektvik
Klikk for full størrelse
Alle foto: Adrian Jektvik

I slutten av 2008 ble sløret dratt av AMDs nye 45 nm-prosessor, og den åttende januar i år ble de offisielt lansert. Med denne nyskapningen skulle Phenoms barnesykdommer være kurert, og ytelsen forbedret. I tillegg fristet AMD med rykter om en fjernet coldbug – til stor glede for overklokkerne av høyere rang.

» Les også: Du trodde flytende nitrogen var kaldt?

Nå har AMD imidlertid lansert enda en godsak, i form av AM3-sokkelen. Dette er i teorien de samme 45 nm-prosessorene man finner til AM2+-sokkelen, men med støtte for DDR3-minne på spesifikasjonslisten. Noe som for mange var dypt savnet.

I dag ble fem prosessorer med AM3-sokkel lansert, og som nevnt er støtte for DDR3-minne endelig kommet til AMD – noe som til nå har vært forbeholdt Intel-systemer. Vi skal i dag ta en nærmere titt på to av prosessorene: Phenom II X4 810 og Phenom II X3 720 Black Edition.

Phenom II X4 810 er en firekjerne på 2,6 GHz som er ment for å konkurrere mot Intels Q8200 firerkjernede prosessor. Phenom II X3 720 er en trekjerner (fortsatt firekjerner med en kjerne deaktivert eller ødelagt) som AMD sender i strupen på Intels populære 45 nm-dobbelkjerne, E8400.

Takk til AMD som leverte prosessorene til test.

AMD Phenom II X3 720 Black Edition

AMD Phenom II X4 810

AMD Phenom II X3 720 Black Edition

AMD Phenom II X4 810

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen