Alvorlige feil i Internet Explorer

Sårbarhetene ble publisert på fredag, og en av dem er en metode der en kan snike seg rundt en sikkerhetsegenskap i Windows XP SP2, som normalt ikke lar deg kjøre skript fra den lokale sonen. En hvilken som helst nettside kan altså kjøre de kommandoene den vil på din maskin når du besøker den, uten at du trenger å trykke på noe som helst.

Secunia kaller disse tre nyoppdagede sikkerhetshullene ekstremt kritiske, som er selskapets høyeste alvorlighetsgrad. Det ble lagt ut såkalt exploit-kode for en av hullene allerede 21. desember i fjor, og Secunia har brukt tid på å reprodusere hullet.

Som løsninger på problemet, foreslår Secunia at du enten bytter nettleser, eller slår av ActiveX-støtten i Internet Explorer. Thomas Kristensen, teknologisjef for Secunia, sa til CNet News.com at Microsoft har visst om disse sårbarhetene siden oktober i fjor. Jeg mener at det ikke er realt å ha en kjent sårbarhet i to måneder uten å komme med en patch, spesielt når alle detaljene om feilen er tilgjengelig på nettet, uttalte Kristensen.

Microsoft kommenterte at de arbeider med en oppdatering, men at å utvikle en slik oppdatering tar tid. Microsoft vil bare slippe en oppdatering som er godt gjennomtenkt og gjennomtestet sa en representant for programvaregiganten.

Secunia har på sine nettsider lagt ut en test der du kan sjekke om din maskin er påvirket av feilen.

Kilder: Secunia, CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen