Alvorlig feil i Snow Leopard

Det er kommet inn meldinger på Apples diskusjonsforum, blant annet her og her, om en alvorlig feil i Snow Leopard.

Feilen skal visstnok være såpass alvorlig at brukerne under visse omstendigheter mister data, pluss at brukerinnstillinger er blitt nullstilt.

Problemet gjelder brukere som allerede har en brukerkonto på Snow Leopard, men som logger seg inn på gjestekontoen, for deretter å logge seg ut, og logge seg inn igjen på sin normale konto. For en del brukere har dette medført at den gamle kontoen er blitt nullstilt slik at all data er blitt borte, og at innstillinger er blitt tilbakestilt. Brukermappen "/Users/username" skal fortsatt være på plass, men denne skal for de berørte brukerne være helt tom.

Brukere som har opplevd dette har ikke kunnet gjenopprette eventuelle tidligere data, med mindre de har fra før av tatt sikkerhetskopi av dette.

Problemet skal visstnok ha vart i forholdsvis lang tid, men det er foreløpig ikke kommet noen uttalelse fra Apple angående dette.

Det er kommet en rekke tips som kan løse problemet. Blant disse er å deaktivere gjestekontoen i Snow Leopard.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mange brukere som er påvirket av dette, men ifølge meldingene som er kommet inn så langt, er alle brukere i risikogruppen som hadde Leopard før oppgradering, og som har en aktivert gjestekonto.

(Kilder: Neowin, Itwire)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen