Alvorlig feil i Nokia 5110

Norske operatører med Netcom og Telenor i spissen river seg nå i håret etter at det ble oppdaget en feil i programvaren til Nokias 5110 som lar brukeren ringe uten at det blir registrert i operatørenes nett. Dette innebærer rett og slett at eieren kan ringe gratis, ettersom ingen av operatørene har noe sted å sende regningen.

Den uvanlige feilen har blitt godt mottatt av 5110-eiere over hele landet etter at saken ble kjent, og det ser heller ikke ut som om det kommer til å bli noen slutt på det med det første - Både Netcom og Telenor er nemlig ute av stand til å gjøre noe med problemet, ettersom feilen ikke er i selve nettverkene, men i telefonen.

Flere av de norske operatørene sendte i dag ut pressemeldinger der de oppfordret publikum til å levere inn modellene som har denne uønskede egenskapen for å få oppdatert programvaren på telefonen. Det er nemlig ikke lovlig å benytte denne måten å ringe på ifølge operatørene selv.

Om dette er riktig vet vi ikke, men vi vil gjette at det er få folk som faktisk leverer inn telefonen for å få fikset programvaren - ettersom operatørene ikke registrerer hvem som ringer, har de nemlig heller ingen mulighet til å få tatt synderene.

For å kunne ringe gratis må man slå inn en helt vanlig service-kode på telefonen, på samme måte som man gjør når man skal få fram hvilken programvareversjon man har, når telefonen ble produsert og lignende. Man slår enkelt og greit inn *#0000#, og slår telefonen av og på, så er det bare å ringe i vei uten å bekymre seg for skumle fakturaer.

Siden det i dag er 2. april kan vi nevne for våre lesere at dette var Amobils bidrag til 1. april. Ha en hyggelig påske!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen