Knox besto ikke testen hos Ben-Gurion University.
Knox besto ikke testen hos Ben-Gurion University.

– Alvorlig trussel for alle Samsung Knox-brukere

Samsungs sikkerhetsløsning Knox er i hardt vær etter funn av sikkerhetsproblemer.

Samsung Knox

Knox er et lukket miljø ved siden av Android-miljøet, og fungerer litt som å ha en ekstra brukerkonto på datamaskinen. Du kan se på det som en egen kontainer som er låst ved hjelp av kryptering. All Knox-aktivitet skjer i et sikkert miljø, og innholdet skal ikke være tilgjengelig fra utsiden.

Bedrifter kan implementere Knox-løsningen på sin plattform slik at IT-avdelingen kan bestemme hvilke applikasjoner som skal kunne nå bedriftens systemer via VPN. Selv om ikke bedriftene kjører hele sikkerhetspakken, skal Knox gjøre det vanskelig for uvedkommende å skaffe data fra den krypterte kontaineren.

I februar annonserte Samsung Knox, som skulle gi bedrifter et utvidet tilbud av sikkerhetsfunksjoner på toppen av det Android tilbyr i utgangspunktet. Nå har forskere funnet sikkerhetshull i programvaren.

Det er cybersikkerhetsforskere ved Ben-Gurion University i Istrael som har avduket sikkerhetsproblemet. Ifølge rapporten som er publisert i The Wall Street Journal gjør sikkerhetsproblemet det enkelt for ondsinnede hackere å overvåke og innhente datakommunikasjon, inkludert å spore e-poster sendt fra telefonene.

Trusselen skal være av alvorlig karakter

– Det er en alvorlig trussel for alle brukere av telefoner med Knox, sier Dudu Mimran ved Ben-Gurion University til The Wall Street Journal.

Samsung har svart med at sikkerhetshullet ikke er så alvorlig som det forskningsrapporten påstår, men de ser nærmere på saken.

(Kilder: bgr.com, online.wsj.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen