Altiris tilbyr virtualisering

Software Virtualization Solution er en programvarepakke som installeres på toppen av operativsystemet og gir muligheten til å kjøre software i såkalte "Virtual Software Packages".

Systemet sikrer at den aktuelle programvaren benytter riktige tilleggsfiler og registerinnstillinger uten å komme i konflikt med annen programvare. Et godt eksempel på dette er i de tilfellene man trenger forskjellige versjoner av .DLL-filer der Altiris løsning tillater eget eksekveringsmiljø for hver applikasjon.

Når en applikasjon virtualiseres vil det bli opprettet en VSP som synes å inneholde alle operativsystemets filer samt aktuelle filer som trengs for eksekvering. Løsningen kombinerer altså filene til host-OS og de aktuelle programvarefilene sammen til et virtuelt grensesnitt for brukeren.

Poenget med denne typen virtualisering er å kunne aktivere og de-aktivere applikasjoner uten å modifisere på operativsystemet og dermed skape et mer stabilt miljø.

Pr. dags dato støttes Windows 2000, 2003 og XP. Veiledende pris vil ligge på 29 amerikanske dollar pr. node og programvare vil bli en komponent i selskapets Client Management Suite.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen