Altinn taklet ikke pågangen

Fra klokken åtte tirsdag morgen skulle det være mulig å gå inn på Skatteetatens nettsider for å sjekke selvangivelsen, men pågangen har vært for står. I skrivende stund fikk vi fortsatt denne meldingen:

Mange har nok ønsket å sjekke om de får penger tilbake, eller om de får baksmell, men de fleste har altså møtt stengte dører.

Informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skatteetaten bekrefter overfor Aftenposten.no at tjenesten sliter, og at de jobber med å få løst problemet. Feilen ligger hos Altinn.no, sier Halvorsen.

– Vi jobber på spreng for å løse problemet, det er en enorm pågang, over to hundre tusen som har forsøkt å logge seg på siden klokken åtte. Vi skulle jo egentlig ha taklet dette, men har dessverre problemer, sier Jørgen Ferkingstad, informasjonsansvarlig hos Altinn, til Aftenposten.no.

– Vi har hatt ytelsestester for å kunne takle en slik pågang. I fjor var det nærmere 900 000 som logget seg inn på tjenesten i løpet av den første dagen via Altinn.no, og da hadde vi bare en kort periode med driftsforstyrrelser, sier Ferkingstad.

Det kan nevnes at papirutgaven kommer i posten i løpet av noen dager.

(Kilde: Aftenposten)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen