Altibox med filmleie i HD
Teknofil

Altibox med filmleie i HD

Fra og med i dag kan du velge mellom 20 titler i HD fra filmleietjenesten til Altibox. Du får da mulighet til å se filmer i 1920 x 1080 punkter med 25 bilder per sekund. Filmene er dekodet i H264 og du trenger 8,5 Mps for å overføre filmen.

Eneste du trenger er en dekoder som støtter HD, og alle dekodere som kunder har mottatt fra Altibox etter mai 2007, vil være klare til å gi deg en ny filmopplevelse.Det betyr at den nye kvaliteten er tilgjengelig på cirka 120 000 dekodere fra Altibox.

- Den høyere oppløsning i HD gir bedre gjengivelse og skarpere bilder. Dette er spesielt synlig på store skjermer, fra 42 tommer og oppover. HD gir også en langt bedre gjengivelse av sjatteringer på himmel, skyer og hav, mest på grunn av en mye mer effektiv bildekomprimering og dermed mindre støy i bildet enn med vanlige DVD-filmer. - Har du først opplevd HD, vil du aldri tilbake, sier Eirik Gundegjerde, telekomdirektør i Lyse

I dag etter klokken 14

Filmleie med HD vil bli tilgjengelig i løpet av dagen, men selve oppdateringen slik at du kan få inn den gode kvaliteten vil ikke bli sendt ut før etter klokken 1400 i dag.

- Etter klokken 1400 i dag vil du ha mulighet til å laste ned den nye softwaren, slik at du kan få mulighet til å leie filmer i HD via vår filmleietjeneste, forklarer Lise Skarpås i Viken Fibernett.

Flere filmer
I dag vil du ha tilgang til rundt 20 titler i HD, der du blant annet finner filmer som Benjamin Button, Flawless, Premonition og The Bank Job. Prisen for å leie en film i HD-kvalitet er 79 kroner. Det vil bli forløpende oppdatert med flere filmer i høyoppløst kvalitet.

- Dette er bare en liten begynnelse. Vi vil øke antallet fortløpende, sier Gundegjerde.

5.1 lyd
En del av filmene med HD-kvalitet som ligger klare på filmleietjenesten til Altibox inneholder også mulighet for 5.1 lyd via AC3.
'
- Vi har en del filmer fra Warner som har 5.1 lyd, og de kommer i AC3-format, forteller Skarpås.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen